DANSK DESIGN PORTAL


22 årige Therese brænder for, at bringe naturen ind i de nordiske hjem med hendes brand ElegantCopenhagen - Vi har mødt hende til en snak om den hårde opstartsperiode, men også om hvorfor det er det hele værd.
  •  Navn: Therese Larsen
  • Alder: 22år
  • Fødested: København
  • Bosted: København
  • Uddannelse: E-Designer

 

Hvad ser du selv som din største last og bedste evne?

 

Den største last for mig, er det at være i en opstartsfase. Det er utroligt svært at blive anerkendt og man ligger hele tiden på ‘vippen’ mod fremgang og tilbagegang. Man har svært ved at finde samarbejdspartnere, fordi de ikke helt kan se om der er et marked endnu. Den bedste evne er MOD! At tage springet og være 100% tro mod det jeg gør.

 

 

Er der særligt enkelte mennesker du mener har haft stor indflydelse på den person du er i dag og på at du sprang ud som selvstændig ?

 

Min barndom har været et trykt sted at vokse op. Mine forældre har altid vist at man skal knokle, for at opnå det man gerne ville, uden at det har påvirket deres nærvær. Jeg viste stor interesse for selvstændighed, hvilket gjorde at min mor hurtigt gav mig huslige opgaver, for at vokse med min interesse. Dette har også gjordt at jeg i en meget tidlig alder fik en leder rolle for en større virksomhed, hvor jeg kunne arbejde med opgaven, som også har hjulpet mig, til der hvor jeg er i dag. Min familie har altid været kreative. Der er blevet syet, malet og samlet alverdens ting og sager. Det har altid været min vej, at jeg skulle bruge dette til noget. Ikke mindst fordi jeg syntes det har været hyggeligt, men også fordi det er her jeg føler mig hjemme.

 

 

Hvordan stemmer din plads i verden overens med hvem du gerne ville være da du var lille?

 

Jeg har haft mange drømme. Fra den lille pige drøm som frisør til den store drøm om indretter. Men gennem årene fandt jeg min retning, da den store drøm var indretningsarkitekt. Jeg syntes ikke selv jeg er faldet helt ved siden af, ved at oprette elegantcopenhagen, hvor jeg har mulighed for at style mine produkter.

 

 

Hvad er lig med dansk design for dig?

 

Dansk design er anerkendt verden over og man gør det umulige for at få fingerne i det. Det er en svær branche, at komme ind i. Men jeg syntes det er vigtigere at man holder fast i sit brand, end man prøver at blive som de andres.

 

 

Kan du huske den dag hvor du tog den endelige beslutning om, at springe ud som designer?

 

Dagen hvor jeg tog det store skridt, vil altid være en særlig dag. Det tror jeg det vil for alle iværksættere. Jeg fik muligheden for, at kunne gå fuldtid og knokle igennem på 12 uger, for at se om jeg kunne oprette en virksomhed som jeg kunne stå indefor.

 

 

Hvorfor mener du at der er behov for et designbrand som dit?

 

ElegantCopengen er en virksomhed som skaber produkter af unikke materialer og tænker ud af boksen. Vi vil gerne sætte fokus på træ, uden at det behøver være et plankebord, men et multifunktionelt produkt som kan bruges flere steder.

 

 

Hvorfor har du valgt, at gå mod strømmen og producere dine produkter i Danmark i stedet for, at gøre som så mange andre designere og få dem produceret udenlands?

 

Vi producerer alle vores produkter selv. Derfor har vi valgt at vi forbliver i Danmark da alt hvad vi har brug for er her. Det har også en særlig værdig at det er produceret her, hvilket vi syntes passer godt til vores brand.

 

 

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?

 

En typisk arbejdsdag starter 08.30-09.00 - 15-16 stykker også bruger jeg gerne 1-2 timer igen om aften, på at besvare mails, og forberede mig på dagen efter.  

 Dette gør jeg får at få mest ud af min tid på kontoret eller på produkterne. Sådan opnår jeg mest glæde ved mit arbejde, når min dag er struktureret.

 

 

Beskriv hvordan dine produkter bliver skabt? 

 

Vi indkøber vores træ hos vores savværk. Når træet er fældet og skåret til, henter vi det. Her lader vi det stå og tørre en uges tid. Når træet har tørret en uges tid, skær vi produktet og lader det ydeligere tørre 2 uger. Når det har tørret igen sliber vi træet og giver det lak. Herfra sender vi produktet ud til vores kunder, hvor træet forsætter med at tørre. Man kan godt bruge produkt imens, for det tager op til 2år før træet er helt tørt. Imens det står hos kunden, kan træet godt flække og revne. Ikke voldsomt meget med det giver en særlig unikhed.

 

 

Hvad er din vision & formål for brandet?

 

Vores vision er at bringe naturen ind i hjemmet. Træmøbler har altid eksisteret og det vil det nok altid gøre. Vores formål er at skabe et brandt som bliver kendt i hele norden.

 

 

Hvor er din virksomhed om 5 år?

 

Om 5 år har vi flere produkter på marked. Vi har lanceret i Sverige og Norge. Vores virksomhed er vokset og vi har flere ansatte. Vi håber på at vi kan nå vores drømme.

 

 

Kan du fortælle en god og en dårlig episode – fra din opstartsfase?

 

En rigtig god episode for mig, var da jeg første gang fik mine samarbejdspartnere til at lancere produktet og jeg fik virkelig mange mails og personlige henvendelser. Det var den vildeste følelse og man var helt høj på glæde. Det har altid været vigtigt for mig, at man også fejrer de små ting, især her i opstartsfasen, da den kan være tung og hård. En dårlig episode, var da jeg skulle vise mit produkt frem og en spørger om prisen. Da jeg fortalte hende prisen, fik jeg et stort rungende svar ‘ grotesk! så laver jeg det selv’. Her gik det op for mig at mange ikke ved at man også har omkostninger ved at lave et produkt. At der er arbejdskraft og lokale der skal betales.

 

 

Hvad er ud fra dine oplevelser det sværeste og hvad er det bedste ved at være nyopstartet designer?

 

Det sværeste var da jeg skulle søge mulige producenter, og ingen ville arbejde med mig, grundet jeg var en for lille spiller på marked. Det er utroligt hårdt at indse, at man først må producere selv, før man kan hente hjælp udefra. Her indså jeg hvor vigtigt det var at have et netværk. Det bedste ved at være nyopstartet er at du selv kan styre din tid. Du bestemmer selv hvornår der skal nye produkter i handlen eller hvordan de skal produceres.

 

 

Er det det hele værd?

 

Det er bestemt det værd. Selvom det er hårdt og man får mange op og nedture, så er tåre og sved det hele værd, når man bare fokuserer på det gode og ens drømme.

 

 

Hvem er din største inspiration som selvstændig/designer ? 

 

Jeg er lidt fan af Johan Bülow. Han viste ingenting om lakrids og var god til at bruge sit netværk. Nu er han næsten verden rundt og jeg syntes deres brand og visuelle udtryk er virkelig godt.

 

 

Hvad er det bedste råd nogen har givet dig? 

 

Det bedste råd har været fra en bog, jeg læste inden jeg gik igang med hele min opsætning. Det var at tage springet og finde ud af tingene hen af vejen.

 

 

Hvilket råd vil du give til andre der overvejer, at starte deres eget?

 

Læs ‘lean startup’ Den er lidt tung, men det hele værd.

  

 

DANSK DESIGN PORTAL IVS

CVR: 38829041

KONTAKT: danskdesignportal@gmail.com

Obs. Vi anvender IKKE cookies & lagrer ikke vores læseres oplysninger.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk