DANSK DESIGN PORTAL


Jeg vil gerne vide hvem det er der laver mine produkter, og vide med sikkerhed at de har ordentlige forhold. Jeg vil gerne vide hvor mine råmaterialer kommer fra og til sidst vil jeg gerne lave noget, der ikke bliver smidt ud næste gang væggen skal males i stuen. Designklassikere, holder gennem alle livsfaser og det er også det vi har prøvet at skabe med vores 3 første produkter.

Navn: Christoffer Skjøtt

Alder: 37 år

By: Frederiksberg

 

Beskriv dig selv som menneske med 5 ord:

Ærlig, troværdig, medmenneskelig, hårdtarbejdende og selvsikker  

 

Hvad betyder kunst & design for dig?

Jeg har været interesseret i Design & Kunst lige siden jeg var lille. Jeg har altid kunne lide at tegne, og brugte det som en form for kommunikation. 'A picture says more than a 1000 words' betød altid noget for mig. Ord har jeg det ikke så godt med, men billeder og tegninger kan jeg sagtens arbejde med. Design er videreudviklingen af kunst, i den forstand at før havde vi kun kunst, men nu er der også design, som en måde at udtrykke sig på 'kunstnerisk'. For mig personligt så er det kunst og design som jeg kan lide, eller har i mit hjem, et indblik i den slags person jeg er. Mange siger det, og det er også så sandt i mine øjne, de produkter mm. vi fylder vores hjem med, afspejler vores humør, sjæl og værdier.

 

Hvad fik dig til, at springe ud som selvstændig kunstner/designer?

Helt ærligt, så var det finanskrisen i 2008. Jeg blev færdig med min kandidat i 2008, og der var intet at komme efter, design jobmæssig. Jeg valgte efter et år at starte på et nyt erhverv og ligge design på hylden indtil verdenssituationen så anderledes ud. I 2015 begyndte jeg så at arbejde med ideen om at stifte egen virksomhed, da tingene have vendt sig, og der var gået for lang tid, siden jeg havde siddet på skolebænken, så de programmer, mm som de 'unge' kendte til, var jeg slet ikke med på. Jeg tænkte at hvis jeg skulle komme ind et sted, så havde jeg bedre chance ved at lave mig eget, og så måske bruge det som en adgangsbillet til et fedt design job hos MUUTO eller lign.   

 

Hvad er tanken bag dine produkter & hvorfor er der behov for netop de ting du skaber?

Tankererne bag mine/vores produkter er 3 ting. Vi brugte ca. et år på at finde ud af hvad det egentligt var at vores produkter skulle stå for. Hvad det var der skulle gøre os forskellige fra alle de andre. Hvorfor skulle folk lægge mærke til os og købe vores produkter? De 3 ting blev: Made in Denmark, Social Ansvarlighed, Det gode Håndværk- og materialevalg. Vores 3 første produkter: Satellite Spejl, Møns Klint Vase & SMOCK Pude har alle disse 3 ting ind over. Jeg synes personligt at der er for meget design, hvor der kun er tænkt på design og ikke på hvilken betydning eller effekt det har på omgivelserne, de personer der laver det, eller de personer der køber/bruger det.

Der er for mange danske design brands der lever af at være 'Danish design' og ikke fordi det faktisk er godt design, eller bæredygtigt, eller skaber mere værdi for slutkunden eller dem der laver produktet. Det er ikke specifikt vores produkter der er brug for, det er mere vores tankegang og vores 'approach' til design der er brug for. Jeg vil gerne vide hvem det er der laver mine produkter, og vide med sikkerhed at de har ordentlige forhold. Jeg vil gerne vide hvor mine råmateriale kommer fra og til sidst vil jeg gerne lave noget, der ikke bliver smidt ud næste gang væggen skal males i stuen. Design klassikere, holder gennem alle livsfaser og det er også det vi har prøvet at skabe med vores 3 første produkter. 

 

Hvor drømmer du om, at dit brand er om 5 år?

Om 5 år (2023) er vi et af de toneangivende Danske design brands inden for vores 3 fokusområder. Vi er ikke de største eller dem med størst omsætning, men vi er en af dem de andre lægger mærke til og som er med til at påvirke hvilken retning dansk design rykker sig i. 

 

Hvad har været det værste & det bedste ved, at springe ud som selvstændig?

Værste: Alt den tid man skal bruge. De lange nætter og alle nederlagene, hvor man bare tænker at man burde give op og prøve noget andet.  Det bedste er, når man gentagende gange ser/hører ens produkter, tankegang og vision blive rost og fremvist.

 

Hvordan motiverer du dig selv når det hele falder til jorden?

Jeg tænker at der er mange der har været der før og at jeg ikke har prøvet alle veje endnu, så jeg skal ikke give op. Jeg er fast besluttet på at det her ikke skal gå ud over min familie, og at når jeg føler at jeg har prøvet alt og det ikke virker alligevel, så skal der nye boller på suppen. De iværksættere som har klaret det, siger altid at man slår næsen mange gange inden man når sit mål, og det er dem der kæmper igennem disse ting, der når det hele vejen. Man skal bare være resolut fra starten af, i forhold til hvor langt det må gå inden man siger stop, og det har jeg gjort op med mig selv.  

 

Hvis du skulle give et råd til, andre upcoming designere/kunstnere - Hvad ville det så være?

Planlægge, planlægge, planlægge og få en 'vejleder' ind så tidligt som muligt, som kan spotte alle begynder fejlene så hurtigt som muligt, og spare dig 1-2 års værk af fejl mm. Hvis historien bag produktet ikke er der, vil det hele falde fra hinanden på et tidspunkt, om det er slutkunden, butikkerne eller en investor, så vil det gå galt på et eller andet tidspunkt, så sørg for at planlægge og få styr på alt det bagvedlæggende først.

DANSK DESIGN PORTAL IVS

CVR: 38829041

KONTAKT: danskdesignportal@gmail.com

Obs. Vi anvender IKKE cookies & lagrer ikke vores læseres oplysninger.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk