DANSK DESIGN PORTAL


I 2017 AFHOLDTE VI KONKURRENCEN "HAR DU EN DESIGNER GEMT I MAVEN?" I DECEMBER KUNNE VI RØBE AT VINDEREN VAR DEN KUN 21 ÅRIGE FREDERIKKE RASMUSSEN. VI HAR MØDT DEN UNGE SMYKKEDESIGNER TIL EN SNAK OM DET MED AT TAGE SPRINGET SOM SELVSTÆNDIG.

Navn: Frederikke Rasmussen

Alder: 21 år

Fødested: Rønde

Bosted: Randers

Uddannelse: Jeg har grunduddannelsen som guldsmed og salgsassistent.

 

 

Hvad kendetegner dig som menneske?

Utrolig kreativ og yderst dagdrømmende. Jeg har altid været den i skolen som absolut skulle sidde med en notesbog fyldt med kruseduller og mærkelige skabninger. Det var min måde at følge med i timerne på, selvom læren ikke altid lige var helt enig. Derudover er jeg en meget glad og smilende pige som kæmper for, at lave det jeg elsker - bruge mine hænder til at designe og skabe.

 

 

Hvad har været karakteristisk ved din barndom/ungdom?

Jeg har altid været omringet af musik og kunst i hjemmet lige fra barnsben. Selv har jeg haft mange interesser. Tilfælles havde de dog alle, at jeg skulle kunne udtrykke mig kreativt. Jeg har altid lagt inde med mange tanker og idéer som jeg bare skulle ud med på den ene eller den anden måde. Det kunne f.eks. være som portrætter, tegning, musik eller noget helt fjerde. Jeg anede ikke at smykkerne var ‘min vej’ at gå, før jeg blev optaget på guldsmede-uddannelsen i Fredericia. Det bedste jeg nogensinde har gjort!

Jeg elsker hele processen, fra når idéen opstår i mit hoved til at det udformer sig til en skitse. Hernæst kommer håndværket hvor jeg får lov til at bruge mine hænder, og ikke mindst, så elsker jeg at se det færdige resultat jeg har opnået. Jeg udvælger nøje hvilke designs jeg vil dele med verden og jeg kan stå inde for.

 

 

Hvordan stemmer din plads i verden overens med hvem du gerne ville være da du var lille?

Da jeg var lille tror jeg slet ikke jeg havde nogen tilgang til hvad jeg skulle blive/være, ha ha. Hvis nogen spurgte, så skulle jeg nok bare være prinsesse.

 

 

Da vi mødte dig første gang, var du endnu ikke sprunget ud som selvstændig - Hvad der fik dig til, at tage skridtet og starte Monize?

Tanken om at starte op selv har været længe undervejs. 

Jeg har ventet på at blive registreret hos navnestempelkontrollen og få mit stempel (FBR). Der var flere ting som skulle tilpasses inden jeg kunne åbne op for min hjemmeside og som MONIZE. Men det som fik mig til at tage skridtet videre tror jeg egentlig bare har været troen på det. Jeg har haft mange efterspørgsler fra folk som var interesseret i mine smykker. På daværende tidspunkt måtte jeg ikke sælge ud af mine smykker grundet mangel på stempel.

 

 

Vil du fortælle hvad tanken bag dine smykker er? 

Formålet med mine smykker er, at de skal udstråle den rå rock’n’ roll stil jeg selv er vild med. Jeg elsker simpelthen at man kan udtrykke sin stil igennem sine accessories, og det er netop det som jeg håber, at folk vil gøre med mine designs.

 

Jeg sætter mig engang imellem ned i sofaen med min notesbog og begynder at tegne alle de idéer jeg nu måtte have. Herefter udvælger jeg hvilket design jeg vil forsøge mig med at lave i sølv. Først herefter tager jeg stilling til, om stilen høre hjemme hos MONIZE.

 

 

Hvor tror du at du & Monize er om 5 år fra nu?

Uha, jeg håber da at MONIZE er noget mere anerkendt end det er nu, og at folk vil kunne genkende mine designs på gaden. Så håber jeg også, at jeg en dag kan udvide min forretning til en lille hyggelig butik med åbent værksted, så folk kan følge lidt med i processen bag.

 

 

Hvad er det bedste råd nogen har givet dig? & er der et råd du vil give andre aspirerende kunstnere før de springer ud som selvstændige designere?

Min familie har altid opdraget mig med, at man skal være glad i det man nu laver. Jeg har en drøm med mine smykker og håber, at det når langt. Jeg vil i hvert fald kæmpe for, at jeg kan lave det jeg holder af resten af mit liv.

 

Et godt råd fra mig ville bare være, at du skal springe ud i det! Jeg aner endnu ikke hvordan det vil gå mig og min lille forretning fremover, men jeg har modet og viljen til at springe ind i det med åbne arme. Jeg synes bare det er spændende at kaste sig lidt ud på glat is, og jeg ser det kun som en god udfordring for mig selv.

DANSK DESIGN PORTAL IVS

CVR: 38829041

KONTAKT: danskdesignportal@gmail.com

Obs. Vi anvender IKKE cookies & lagrer ikke vores læseres oplysninger.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk