DANSK DESIGN PORTAL


Det splinternye jyske møbeldesignbrand SKAEVE arbejder ud fra en anderledes tilgang til design og produktudvikling - de går nemlig efter, at skubbe til normen indenfor designbranchen samtidig med, at de dyrker tilfældigheder. De skaber produkter hvor kompleksitet kan samles til simplicitet.

Hvem?

Marco Møller Nielsen er 26 år og kommer fra Herning. Han bor pt. i Shanghai fordi hans job som CTO og co-founder af SKAEVE, har krævet det.    

Mads Bering er 22 år og kommer fra Sæby. Han bor nu i Herning, hvor han som administrerende direktør og founder, driver virksomheden.

 

Hvad ser du som dine/jeres største svagheder & styrker?

Vi har kompetencerne til at skubbe møbelindustrien i en bedre og mere innovativ retning.

Marco: Mine stærke sider må være forretningsudvikling, produkt- og konceptudvikling, bidrage med en anderledes synsvinkel da jeg er udlært tømrer, så jeg besidder en stor teknisk forståelse.

Mads: Min stærkeste side er mit naturlige ”drive” og en enorm entusiasme for livet! En af mine svagheder er nok, at jeg til tider kan blive så optaget af en bestemt opgave, at jeg kommer til at tilsidesætte mine egne og andres behov.

 

Hvad har været karakteristisk ved din/jeres barndom/ungdom – Er der særligt enkelte mennesker I mener har haft stor indflydelse på de mænd I er i dag?

Marco: Jeg personligt har flere mennesker i mit liv der har haft stor betydning i forhold til den mand jeg er i dag. En af de mere stabile har været min onkel, som har præget mig til uddannelsen som tømrer, samt mit livssyn som jeg selv mener er yderst åbent og imødekommende. Det var også ham der hjalp mig videre i mine overvejelser om at sælge alt jeg ejede og så flytte til den anden side af jorden. Ud over min tømrer uddannelse, som gav mig min passion for træ, så har lækkert design og høj kvalitet altid ligget til min personlighed, med nogle ting går man bare ikke på kompromis, dette gælder brugervenlighed og godt design.


Mads: Jeg har altid brugt mine penge velovervejet og det er noget, jeg har opnået med nysgerrighed og hårdt arbejde. Går vi tilbage i historien tog mine forældre mig med på campingture. I en alder af 7 år begyndte jeg at lave min egen parfume, som jeg troede, ville kunne sælge N-E-M-T (lærte på den hårde måde senere, at det ikke var sagen).
Sammen med en god ven startede jeg med at indsamle blomster, fyrretræs nåle og andre relevante ingredienser til vores ’overlegne’ parfumer til den mandlige serie. De næste 3 uger gennemførte vi forsøg i 1,5 liter Coca-Cola flasker og genpåfyldning i 0,5 liter flasker med henblik på salg. Der blev kreeret egne skitser som hurtigt blev tapet på flasken – BAM vi var klar til salg! ”Mads og Mathias’ dufteri” var i luften.
Efter at have kapret et campingbord fra mine forældre sad vi et par uger uden ét enkelt salg til normale kunder – selvfølgelig støttede mine forældre den gode sags tjeneste ved at købe et par flasker, men det tæller jo ikke! Uden vemodighed kommer man ingen vegne. Senere startede jeg en lille finurlig virksomhed, hvor vi slåede græsplæne for hele nabolaget hver uge. Det kunne sandsynligvis indbringe 900 kroner ugentligt, som vi så kunne bruge på Pokémon-spil til vores Game-Boys.

Sagen er, at jeg altid har vist ansvar, yderst viljestyrke og ’drive’. Indstilling på at fuldstøre et mål, hvor ingen kan stoppe mig indenfor rimelige grænser, indtil dette er opnået. Det er først nu, mange år senere hvor jeg kan begynde at genkende mønsteret. Mønsteret til at beskrive og genoplive mit på liv på en frisk start med værktøjer og færdigheder, som kan føre mig videre mod min drøm. En drøm om at skabe et fantastisk design-brand. SKAEVE.

 

Hvad er jeres historie? Hvordan er I kommet her hvor i er i dag?

Marco: Jamen det startede egentligt med at Mads søgte en partner til en idé ham og Mathias Dela havde bakset med nogle år. Jeg fandt projektet spændende, og Mads og jeg klinkede godt lige fra starten, derfra blev vi hurtige enige om at SKAEVE skulle stiftes når alle forretningsplanerne var på plads, hvilket skete i sommeren 17, hvor SKAEVE IVS officielt kom til verdenen. Vi har så yderligere været på en lang omvej for at finde frem til den virksomhed som vi er i dag.

Mads: Jeg startede egentlig SKAEVE ud sammen med vores designer Mathias Dela, men vi blev hurtigt enige om at det ikke var det for Mathias. Mathias er nu produktionsteknolog og autodidakt designer.
Jeg mødte derefter Marco Nielsen på studiet, hvor vi hurtigt blev enige om at det var et spændende og udfordrende projekt at arbejde videre på sammen. Marco er nu vores tekniske gut i virksomheden.

Historien bag SKAEVE er trangen til, at skubbe til normen indenfor design-branchen. Fra starten har vi stillet os selv spørgsmålet; Hvorfor køber vi det alle andre foretrækker? Det er en skam at man bør lytte til middelmådigheden og at gå på kompromis med ens egne ønsker. For at komme til hvor vi er i dag, har vi håndplukket essensen af dygtige danske designere, som er indbegrebet af ideologien bag SKAEVE. Sammen med det kreative team hos SKAEVE, skaber de frontløberne og hovedelementerne i hjemmet. Vi er store fans af tanken om at ”dyrke” tilfældigheder, som nok er det vigtigste element i at bringe os til hvor vi er i dag. Sammen med en masse spændende interessenter er vejen lagt for et fremtidigt SKAEVE…

 

Hvordan stemmer din plads i verden overens med hvem d gerne ville være da du var barn?

Marco: Jeg havde en forestilling om, at arkitekt var mit livskald, men da jeg så vejen dertil efter min endte tømrer uddannelse, samt sparring med en ingeniør ven af familien blev jeg hurtigt overbevist om at ingeniør var vejen for mig. Hvor jeg så efterfølgende har fundet entreprenør kaldet, det at jeg er min egen chef, er dybt motiverende. Bare at jeg hver mandag, kan møde på kontoret med et smil, det betyder alt for mig – Jeg former selv min hverdag og dermed min fremtid.

 

Hvad betyder design for dig/jer?

Marco: For mig er design, noget der er æstetisk tiltalende og lækkert at observerer samt i visse tilfælde bruge.

Mads: Design er en proces til kreativ problemløsning – løsninger til reelle problemstillinger i dagligdagen. Tanken om at anvende et funktionelt eller æstetisk design til dette er unik for mig. Hæfter mig især ved dette citat: “Design is not just what it looks like, it is also how it works” – Steve Jobs

 

Hvad gør jer specielle som designvirksomhed?

Marco: Det faktum at vi har en indre ild som diktere at vi skal skubbe til den til tider fastgroede industri som møbelindustrien til tider er. Det er meget david og goliat komplekset vi kører efter, vi skal nok vinde på den lange bane, over kæmperne.

Mads: Vi bringer niveauet indenfor business-modelling, strategi og eksekvering til et ny stadie. Deraf vores motto: ”Embrace The Extraordinary”.

 

 

 

 

Har du/I et yndlingsprodukt?

Marco: Jeg har en forkærlighed for træ qua min baggrund som tømrer, men jeg vil nok svarer at mange af Arne Jacobsens møbler rummer mange af de klassiske træk som skal præge mit fremtidige hjem også kan jeg ikke komme udenom vores egne sofaborde – Quadratum, dette skal helt sikkert hjem og stå i min stue.

Mads: Er dybt inspireret af timeless klassikere - skulle jeg nævne et bestemt produkt ville det nok være Ægget af Arne Jacobsen.

 

Kan du/I huske den dag hvor I tog den endelige beslutning om, at springe ud som designbrand?

Mads: Ja! 11. november 2016 – utroligt spændende start på en fantastisk, men hård rejse.

 

Vil du/I fortælle os hvornår og hvorfor I har startet jeres virksomhed?

Mads: Selve virksomheden er stiftet d. 2 august 2017. Vi har stiftet SKAEVE fordi vi brænder igennem med tanken om at skabe noget unikt på den brede port folio af design-brands. Design er subjektivt og deraf en ’svær’ størrelse og vurdere hvad der er ens personlige stil. Det er en lærerig rejse, hvor vores aspekt bliver udvidet – kan ikke beskrive med ord hvor spændende det er!

 

 

Hvad er jeres vision & formål med brandet?

Motto – Embracing The Extraordinary

Vision –  “Vi ønsker at skabe det ekstraordinære som skubber til normen I designhusene” Hvorfor nøjes med det at gå på kompromis med egne ønsker for indretningen af eget hjem? Vi ønsker at lytte til kunderne og innovere og implementere ønskerne i et anderledes minimalistisk udtryk vha. nogle af de bedste designere i Danmark og Skandinavien.

Mission – “Innovativt arbejde imod at skabe specielle ‘skæve’ signaturprodukter til hjemmet” Vores vigtigste formål er at inspirere og udvikle kræsne købere til at tænke kreativt, ræsonnere og udnytte potentialet i at skabe en fantastisk indretning i hjemmet.

 

Hvad fortæller jeres produkter om jer?

Mads: Vi elsker at gøre det simple yderst brugbart, anderledes og attraktivt. Inspirationen til SKAEVE’s Quadratum-bord stammer fra gamle industri skibe i Aalborgs havn. De skarpe vinkler og rene linjer er inspireret af simple kasser og beholdere som tilsammen skaber det unikke bord. Designeren Mathias Dela forklarer hvordan man kan lave noget simpelt og sætte det sammen, som giver et nyt udtryk og funktion.

”Ja, kasserne er skæve, men sætter du fire sammen danner det en firkant, set fra toppen. Dette skaber kompleksitet, samlet til simplicitet.”

 

Hvorfor har I valgt, at gå mod strømmen og få produceret jeres produkter i Danmark i stedet for, at gøre som så mange andre designere og få dem produceret udenlands?

Mads: Simpelt og værdifuldt svar: Kvalitet, kvalitet og kvalitet…

 

Hvordan bliver produkterne skabt?

1 Vi starter med at undersøge hvad trenden er og hvordan vi kan modarbejdet dette stilmæssigt. Det giver en god indikation på hvor der ligger et behov for nye og spændende produkter.

2 Derefter forsætte en dialog med vores designere, om hvordan de ser helheden i projektet og hermed påbegyndes en designproces.

3 Efter en iterativ designproces modtager vi enten en sketch eller et færdigt design-sheet som vi kan udarbejde produktionstegninger fra. Disse bliver gennemtestet og visualiseret udover flere omgang.

4 Igen påbegyndes en iterativ proces i forbindelse med vores produktionsværksted, som ligger 10 kilometer fra vores kontorer. Det er en lærerende proces som muliggør fejlsøgning i designene.

5 Produktion starter.

 

Hvad er ud fra dine oplevelser det sværeste ved, at være et nyopstartet designbrand?

Mads: Det er helt klart kampen for opmærksomheden hos kunderne.

 

Hvad er så det bedste ved, at skabe et designbrand?

Mads: Det er HELT klart følelsen af at kunne kreere og skabe et unikt nyt produkt, som ikke er set før. Det skaber komplimenter, men også konstruktive kritiske kommentarer, som man nemt kan forholde sig til og arbejde i bedre retning.

 

Hvad er jeres største frygt i forhold til brandets fremtid?

Mads: At pengepungen løber tør i vores kamp for at ’bryde’ igennem… :-)

 

Er det det hele værd?

Mads: Det bliver det! Det er super hårdt og der er meget modgang, men er overbevist om at kampen nok skal få en lykkelig afslutning. Indtil den næste starter.

 

Hvordan formår du at motivere dig selv på dårlige dage?

Mads: Tanken om det endegyldige resultat af projektet. Det KAN og SKAL gøres bedre – så bliver man nødt til at holde sig selv oppe på dette. Fordi der er virkelig mange dårlige dage, hvor man hamrer hovedet imod en mur. Jeg har dog et mantra om at man skal have det sjovt ved at gå på arbejde, så længe jeg har det sjovt kan jeg blive ved med at kæmpe.

 

Hvad er det bedste råd nogen har givet dig?

Mads: Der var engang en klog mand der sagde; Hellere arbejde nogle få år nu som ingen kunne forestille sig, og leve resten af livet ubekymret og livsglad. (egen fortolkning)

 

Hvilket råd vil du give til andre nyopstartede designbrands derude?

Mads: Tag fløjlshandskerne af og hop ind i ilden hurtigst muligt!

 

 

 

 

 

 

 

DANSK DESIGN PORTAL IVS

CVR: 38829041

KONTAKT: danskdesignportal@gmail.com

Obs. Vi anvender IKKE cookies & lagrer ikke vores læseres oplysninger.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk