DANSK DESIGN PORTAL


"Vi har noget man ikke kan få alle steder. Vores designs er en livsstil, som er designs produceret i Danmark. Vi kommer med UNIKA produkter som ikke er masseproducerede og har en unik kant. Vi sætter lighedstegn ved dansk design = dansk produktion. Det er ikke bare design, det er også kvalitet og omtanke."

 H V E M ? Rolf Philip & Martin Thor

 A L D E R : 38 år og 35 år

 F Ø D E S T E D : Holstebro og Nykøbing F.

 B O S T E D : Glostrup

 U D D A N N E T : Elektriker og E-designer

 

Hvad ser I selv som jeres største laster og bedste evner?

Den største last kan være for stor perfektionisme og de bedste evner er, at vi kaster os gerne ud i nye ting, lærer hvordan man gør, og fører dem ud i livet.

 

Beskriv hvad der har været karakteristisk ved jeres barndom/ungdom – Er der særligt enkelte mennesker I mener har haft stor indflydelse på de personer I er i dag og på at I sprang ud som selvstændige?

Der var engang 2 drenge som følte sig anderledes end andre. Vi fik idéer i en tidlig alder. Vi tænkte anderledes.
VI VAR ANDERLEDES. Vi fik nogen slag og kæmpede videre. Vi nægtede at leve efter andres regler, og designede derfor vores eget liv både som børn, voksne og i arbejdslivet.
For 14 år siden mødte vi hinanden. Vi forelskede os og blev partnere i livet.
I 2008 blev vi selvstændige begge to, og har levet af vores forretninger lige siden. Du har ret, VI ER IVÆRKSÆTTERE. Vi elsker det vi laver, og den kærlighed tager vi med ind i hvert produkt. Gå efter dine drømme. Rolf er vokset op i Jylland, og der var der ikke altid plads til eller forståelse for forskellighed. Derfor har han lært at kæmpe ekstra hårdt for, at komme frem hvor han ville i verden. Martins fighter vilje kommer fra, at han har haft stor modstand og mange udfordringer i skoletiden. Det var hårdt at være anderledes. Dette har gjort at han ved hvad det vil sige at kæmpe for noget, og efter at have brudt med gamle mønstre omfavnede han at være anderledes, og gjorde det til en karriere.

 

Hvordan stemmer jeres plads i verden overens med hvem I gerne ville være da I var børn?
Udmærket. Har altid villet mange ting og villet arbejde i den kreative verden. Har altid ville gøre en forskel, præstere noget anderledes og skille os ud.

 

Hvad er lig med dansk design for jer?

Enkelthed, gode materialer, dansk produktion, håndværk, gennemarbejdet design, kvalitet, unika, minimalisme, skarphed og trendsættende.

 

Kan I huske den dag hvor I tog den endelige beslutning om, at springe ud som designere?

Det må nok have været i slutningen af teenageårene.

 

Hvorfor mener I at der er behov for et designbrand som jeres?

Vi har noget man ikke kan få alle steder. Vores designs er en livsstil, som er designs produceret i Danmark. Vi kommer med UNIKA produkter som ikke er masseproducerede og har en unik kant. Vi sætter lighedstegn ved dansk design = dansk produktion. Det er ikke bare design, det er også kvalitet og omtanke.

 

Hvordan er en typisk arbejdsdag for jer?

Det svinger meget. Det kan være en dag på værkstedet, en dag foran computeren, en dag på Social Media, en dag på lageret, eller dem alle på én gang, alt efter hvad dagen kræver for at løse opgaverne og hvad kreativiteten på dagen tillader.

 

Beskriv hvordan jeres produkter bliver skabt?

B Y   P H I L I P   lamper:

Rolf har fra starten undersøgt materialer og delprodukter som er lig med høj kvalitet og holdbarhed. Ud fra disse præmisser laves alt i hånden på værkstedet. Alt lige fra støbeforme som er målt, skåret og samlet med stor nøjagtighed til mahognifødder der er skåret, fræset og slebet i hånden med håndværktøj. Alt samles, støbes, slibes og skrues sammen i hånden og er testet til mindste detalje. Både for holdbarhed, sikkerhed og kvalitet.

 

B Y   T H O R:
Martin går altid rundt med en idé- og skitsebog. Man ved aldrig hvornår man bliver inspireret. 

Martin har meget på hjerte og vil gerne sprede en masse budskaber på med tøj. Herefter kommer designfasen, at finde materialer (den T-shirt det skal trykkes på), og så produceres de i Danmark. Martin elsker grafisk og typografisk design.

 

P H I L I P & T H O R:
Starter med en idé fase i samspil hvor mange ting vendes og drejes, efterfulgt af design-stadiet og til sidst i processen ligger produktionsstadiet.

 

P H I L I P & T H O R puder bliver designet først af alt efter en vision om udseende og kvalitet. Så syes en prøvepude for at se hvordan det hele fungerer, hænger sammen og kommer til udtryk i virkeligheden. Derefter sættes puderne i produktion. Vi laver et fotoshoot hvor vi tager billeder, og til sidst lægges varerne på hylderne i shoppen.

Med plakater og lærreder foregår det på mere eller mindre samme måde, bortset fra at designdelen, udover at vendes og drejes foregår på computer.

 

Hvad er jeres vision & formål for brandet?

At skabe UNIKA produkter til folk som elsker det anderledes og unikke. Folk som elsker dansk design, og vil støtte dansk produktion. Folk der er kvalitetsbevidste og måske endda på nogle områder er trendsættende selv.

 

Hvor er jeres virksomhed om 5 år?

Forhåbentlig er vi blevet taget super godt imod og leverer lækre UNIKA til vores kunder. Vi har flere spændende designs og produkter på hylderne og man genkender os i designbilledet og vi er en naturlig del af processen når man overvejer nye produkter til sit hjem eller rum.

 

Kan I fortælle en god og en dårlig episode – fra jeres opstartsfase?
Meget har vi ikke prøvet før, eks. at sætte en webshop op. Vi fandt ud af, at det kan vi godt. Folk synes godt om vores idéer og støtter vores drøm.
Vi fandt for sent ud af, at det at have et marketingsbudget er alfa og omega, og at fejlinvesteringer i produkter og at lytte for meget til andre i stedet for sig selv, kan skabe mange udfordringer efterfølgende. Et godt råd er, lyt til dig selv, stol på dig selv og sørg for at have et marketingsbudget til sidst i brandingprocessen. Det er ikke nok bare at have til de første måneder.

 

Hvad er ud fra jeres oplevelser det sværeste og hvad er det bedste ved at være nyopstartet designer?

Det sværeste er at blive set på et lille og meget mættet marked, i et lille land hvor der er stor konkurrence. Det bedste er at det er muligt at komme ud med sine idéer. At se en vision gå fra idé til et færdigt produkt.

 

Er det det hele værd?

ALTID. Det er hårdt arbejde på skæve tider og enormt krævende, men det er på samme tid befriende og kreativt. Det er dermed det hele værd.

 

Hvem er jeres største inspiration som selvstændig/designer?
M a r t i n: Jeg kan ikke nævne en specifik person, da jeg altid synes jeg gør min egen version af tingene, men skal jeg nævne noget har jeg det kreative både fra min Mor og min Far, og iværksætterånden og alle de kreative idéer, kommer helt sikkert fra min Far.

R o l f: Min største inspiration i form af selvstændighed er helt klart Mærsk McKinney Møller, jeg ser ingen andre danskere der som han har klaret sig så godt. Med henhold til forretning. Mere på design, så synes jeg helt sikkert at Christian Stadil er værd at se op til, han har gjort det godt og er en genial forretningsmand.

 

Hvad er det bedste råd nogen har givet jer?

Vær dig selv. Gå efter dine drømme. Fuck janteloven. Tro på dig selv og lyt til dig selv.

 

Hvilket råd vil I give til andre der overvejer, at starte deres eget?
Gå efter dine drømme. Bare spring ud i det, og sørg for at have en nogenlunde idé om i hvilken retning du gerne vil bevæge dig, i forhold til hvilken målgruppe, og så gå benhårdt og målrettet efter det.

DANSK DESIGN PORTAL IVS

CVR: 38829041

KONTAKT: danskdesignportal@gmail.com

Obs. Vi anvender IKKE cookies & lagrer ikke vores læseres oplysninger.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk